Siganidis Michalis

Μιχάλης Σιγανίδης.jpg

Title

Siganidis Michalis

Identifier

VA016-KA

Instrument

bass

Discography

As a leader:
Κινηματογραφική μουσική και 👁️👁️ (cassette) 1981
Μικρός Αδερφός (Lyra) 1988
Το τραίνο φάντασμα - φίλος (Λυρα) 1995
Μικρές Αγγελίες (Lyra) 1999
Συγκρότημα Λαμπράκη, Basse Classe (Lyra) 2002
Συγκρότημα Λαμπράκη, Sabbath Lift (Lyra) 2006
Κύριε/Το καφενείο (single) 2008
Οι Άλλοι Live (Lyra) 2009
97% (Music Links Knowledge) 2014
Γρα-Γρου (self-released) 2019
ETIKAIETIKAITHKAITH (υπό το μόδιον) 2021


As a co-leader:
Krok trio (J.n.d. records) 1987
Michalis Siganidis, Thodoris Rellos: Το πρωί και το βράδυ (Lyra) 1990
Γουτού-Γουπατού: Γουτού-Γουπατού (Ano Kato records) 1994
Savina Yiannatou, Michalis Siganidis: Σώμα (Polytropon) 2009

With Primavera En Salonico:
Άνοιξη στη Σαλονίκη, Λαϊκά Σεφαραδίτικα τραγούδια με τη Σαβίνα Γιαννάτου (Lyra) 1994
Τραγούδια της Μεσογείου (Lyra) 1998
Παναγιές του κόσμου (Lyra) 1999
Terra Nostra, live recording (Lyra) 2001 / (ECM) 2003
Sumiglia (Libra music) 2005
Tutti Baci (Lyra) 2006
Songs of an other (ECM) 2008
Songs of Thessaloniki (ECM) 2015

As a sideman:
Sylleou Georgia: Ιχνηλάτες του Ιούρα - δώδεκα τραγούδια των Εβρίδων (Lyra) 1993
To βέλος του χρόνου (Ano Kato records) 1995
Mode Plagal (Ano Kato records) 1995
Kostas Theodorou: Nostos (Lyra) 1999
Kostas Vomvolos: Ευριπίδη Φοίνισσες (Lyra) 1999
Savina Yannatou: Μουσικη δωματίων (Lyra) 2007

Compilations:
Η Τζαζ Της Lyra - Η Lyra Της Τζαζ (Lyra/Jazz & Tzaz) 1998
Jazz & Παράδοση (Jazz & Tzaz/Lyra) 1999
Stories (Jazz & Tzaz / Lyra) 2001
All That Magic Vol. 5 - Jazzy (Lyra) 2004

Groups

Χειμερινοί Κολυμβητές, Primavera en Salonico, Wutu-Wupatu

Short Biography

Mihalis Siganidis was born in Thessaloniki in 1958. He is a composer and lyricist and plays bass and guitar. He has worked extensively on Miltos Sahtouris' poetry.
He is a member of both Chimerinoi Kolimvites and Primavera en Salonico and among others he has collaborated with Sakis Papadimitriou, Floros Floridis, Nikos Papazoglou, Thanasis Papakonstantinou, Antonis Anissegos, Savina Giannatou, Peter Kowald, Alkinoos Ioannidis and Evan Parker.
He has composed music for theatre and films and has wtitten poems and writings on many music magazines and art publishings, under the name Mihalis Yavasoglou.

Short biography in greek

Ο Μιχάλης Σιγανίδης γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη. Γράφει μουσική και στίχους και παίζει κοντραμπάσο και κιθάρα. Έχει δουλέψει εκτενώς πάνω στην ποίηση του Μίλτου Σαχτούρη.
Είναι σταθερό μέλος των Χειμερινών Κολυμβητών και των Primavera en Salonico, ενώ ορισμένοι μόνο από τους μουσικούς που έχει συνεργαστεί είναι οι Σάκης Παπαδημητρίου, Φλώρος Φλωρίδης, Νίκος Παπάζογλου, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Ανισέγκος, Σαβίνα Γιαννάτου, Peter Kowald, Αλκίνοος Ιωαννίδης και Evan Parker.
Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ έχει δημοσιεύσει στίχους και κείμενα με το ψευδώνυμο Μιχάλης Γιαβάσογλου, σε πολλά μουσικά περιοδικά και εκδόσεις τέχνης.

Item Relations

This Item dcterms:creator Item: Το Πρωί Και Το Βράδυ
This Item dcterms:creator Item: Το τραίνο-φάντασμα φίλος
This Item dcterms:creator Item: Μικρός Αδερφός
This Item dcterms:creator Item: Κινηματογραφική Μουσική και 👁️👁️
This Item dcterms:creator Item: Μικρές Αγγελίες
This Item dcterms:creator Item: Οι Άλλοι Live
This Item dcterms:creator Item: Σώμα
This Item dcterms:creator Item: Κύριε / Το Καφενείο
This Item dcterms:creator Item: 97%
This Item dcterms:creator Item: Γρα​-​Γρου
This Item dcterms:creator Item: Sabbath Lift
This Item dcterms:creator Item: Basse Classe
This Item dcterms:creator Item: Krok trio
This Item dcterms:creator Item: ETIKAIETIKAITHKAITH

Social Bookmarking